O nás – eRko Ľubietová

24 feb

Vítame vás v eRko Ľubietová!

Sme partia dievčat a chlapcov, ktorí navštevujú väčšinou našu základnú školu v Ľubietovej.

Tento školský rok je pre nás plný noviniek. Začali sme si spoločne prerábať našu staručkú faru a popri tom sme sa hneď v októbri zapojili aj do výroby a predaja medovníkových srdiečok na BOJ PROTI HLADU v akcii Pomôžme Haiti.

Práca to bola neľahká – odolať vôni sladkých medovníkov, ktorá sa rozliehala po celej fare a všetky krásne ozdobiť. A tak sme si začali spievať, aby bolo hneď jasné, kto zdobí a kto výborné medovníčky mamky Katky ochutnáva . Zvládli sme to! Ozdobené medovníčky nám maminky pekne zabalili a v našom kostole sa na podporu Boja proti hladu predali úplne všetky!

S jeseňou prichádzali prvé väčšie opravy v našej fare a tam sme tiež nemohli chýbať. Naše dve detské miestnosti bolo treba vybieliť, a tak sme si všetko, čo sme mali museli poprenášať, potriediť, počistiť… až teraz sme naplno zistili, aké rôzne a úžasné veci naša fara pre deti má.

Jeseň rýchlo prešla a prichádzal advent. Aj tento rok sme chceli potešiť všetkých v našom kostole nami vyrábanými adventnými vencami. A tak sme sa v jedno novembrové sobotné popoludnie vybrali po našich okolitých kopcoch pozbierať materiál na zdobenie.

1.12. sme sa na našom stretku pustili spolu s pomocou našich šikovných mamičiek do zdobenia adventných vencov. Každý venček prešiel odbornou pomocou a kontrolou mamky Peťky-kvetinárky. Stihli sme si v našej eR-ko izbe poukladať ďalšie veci, aby sme si postupne zútulnili našu faru, kde stále prebiehajú opravy a rekonštrukcie. Nakoniec sme si z Biblie prečítali nádherný príbeh o putovaní Márie a Jozefa do Betlehema.

S príchodom zimy sa u nás rozmohla chrípka a naše prípravy na Vianočné vystúpenie, ako aj koledovanie s Dobrou novinou bolo ohrozené. Ale nás len tak niečo neodradí a s Božou pomocou a zostávajúcimi zdravými členmi sme pripravili krátky program na slávnosť Božieho narodenia o pastieroch, ktorí sa prišli pokloniť Ježiškovi. Trochu nás síce pri vystúpení zradila technika, ale to nás neodradilo a dopadlo to výborne.

S DOBROU NOVINOU nám pomohli aj maminky a ockovia. Najviac zábavy sme si užili, kde sme sa pokúšali vyjsť po šmykľavých kopcoch v dedine. A tak niektoré presuny medzi našimi hostiteľmi boli oveľa rýchlejšie, ako sme si mysleli . Nakoniec nás u mamky Lucky čakala výborná bábovka a teplý čaj. Všetko, čo sme vykoledovali sme odovzdali a sme radi, že aspoň takou našou malou troškou sme mohli pomôcť sestrám Vincentkám budovať v Alitene v Etiópii stredisko pre deti, maminky, ockov a všetkých, ktorí to potrebujú s lekárom, či škôlkou a školou.

V januári nás čakalo špeciálne stretko s kvízom o SV. OMŠI. Pozreli sme si rozprávanie brata Františka o tom, z akých častí sa skladá svätá omša a prečo tam tie časti sú. A potom nám mamka Lenka s mamou Luckou dávali rôzne otázky, či si to dobre pamätáme. Zvládli sme to v pohode .

Február je zatiaľ stále chrípkový, ale už rozmýšľame nad ďalšími stretnutiami.

Chceli by sme sa s ockom Jožkom naučiť pliesť prútené košíky, ak bude dobré počasie, mali by sme ísť na hvezdáreň do Banskej Bystrice, urobíme si malú detskú olympiádu… a potom sa tu, na tomto mieste s tebou radi podelíme o naše zážitky a ak sa ti to bude páčiť, budeme radi, ak k nám na stretko aj zavítaš . Presný termín najbližšieho stretnutia je vždy vyhlásený v kostoloch našej farnosti a zároveň je uvedený aj na tejto stránke.

Príď aj ty medzi nás . Tešíme sa na teba a pozdravujeme.

eRkári z Ľubietovej

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *